Är du intresserad av att börja med friidrott?

Ta kontakt eller kom med på ett träningspass och prova på!
 

Knatteledare
Ulrika Björkgren
knatte.drott(at)gmail.com
Tel: 050-5467163

Seniorer
Kaj Nyman
kaj.nyman(at)multi.fi
Tel: 040-536 5902

FRIIDROTT

 

IF Drott friidrott 2018

Inom IF Drott har vi som mål att alla skall få vara med på egna villkor,  gamla och unga. Inom föreningen finns aktiva från åldern 5 till över 90!

Träning
Säsongen 2018 inleds i oktober 2017 och pågår sedan till slutet av augusti 2018. Under hösten och vintern hålls träningarna främst i Tellushallen men även i skolsalar och på Jeppis Gym. De yngsta tränar i Bonäs skola. Förutom träningar ordnas ett par egna serietävlingar för knattarna och föreningen deltar även i inomhustävlingar. Under våren tränar vi terränglöpning och knattarna löper terrängcup. Sommaren spenderas på Centralidrottsplanen, och det är den viktigaste tiden för friidrottarna. Mera information gällande bland annat träningstider för de olika åldersgrupperna hittar ni via länkarna i fönstret till vänster.

Tävling
Under sommaren tränar vi som vanligt, men deltar även i tävlingar, både inom distriktet ÖID, SFI och SUL. Serietävlingar hålls inom föreningen på Centralidrottsplanen och de är öppna för alla 6-15 åringar.

Funktionärer
Speciellt under sommarmånaderna behövs hjälp från föräldrarna i samband med våra tävlingsarrangemang. Uppgifterna är vanliga funktionärsuppgifter som tidtagning, mätning av kast och hopp, men också  kioskverksamhet, hjälp med trafikarrangemang, kansli o.s.v. Våra egna serietävlingar är ett bra tillfälle att öva sig för de större tävlingarna. Funktionärsutbildning ordnas vid behov under våren.

Avgifter
I sommaravgiften (maj-september) ingår friidrottslicens för säsongen 2018, som för 6-18-åringar inkluderar en idrottsförsäkring (IF). Drott anmäler och betalar licensen inom två veckor från att årsavgiften är betald. Licensen och den därtill hörande försäkringen är i kraft från betalningsdagen t.o.m. 31.12.2018. Obs! Licensen innehåller ingen försäkring för personer födda 1998 eller tidigare (över 19 år) - ni behöver skaffa en separat idrottsolycksfallsförsäkring.
Sommaravgiften för säsongen 2018 varierar med den aktivas ålder och är:

50 €   födda 2011-12
65 €   födda 2009-10
80 €   födda 2007-08
105 €  födda 2005-06
130 €  födda 2001-04
130 €  födda 2000 eller tidigare

De som betalat årsavgiften ska inte betala sommaravgiften, den ingår i årsavgiften.

Vi har tagit i bruk ett nytt register/faktureringsprogram, MyClub. Mera info hittar ni under fliken Knatte- och juniorinfo/Anmälning upptill i vänstra spalten.

Om man endast deltar under vintersäsongen betalar man halva terminsavgiften plus licensen, kontakta knatteledaren för exakt belopp. Samma sak gäller för idrottare som inte bor i Jakobstad och därför inte använder träningsutrymmena under vintern.

Välkommen med på friidrott!
 

KPO-bonus 2018

Även i år 2018 kan du stöda IF Drott genom KPO:s supporteravtal. Mera info hittar du via denna länk

 

SFIM 2018

Svenskfinlands största friidrotts-tävling, SFIM, arrangeras sommaren 2018 i Jakobstad med IF Drott som arrangör. Mera info hittar du inom kort (februari 2018) under en egen rubrik i balken upptill.

 

Länkar

Ärevarvet

ÖID-Friidrott

Kilpailukalenteri

Svenska Finlands Idrottsförbund SFI

Suomen Urheiluliitto SUL

Tilastopaja
 


Sponsorer        

 


Gå med i vår grupp
på Facebook!

Bli medlem i IF Drott friidrott på facebook